Tesla – framtidsbilen har kommit för att stanna!

Någon måste börja. Motviljan till att skapa en bil driven helt på förnyelsebar energi verkar ha varit lång och segdragen. Dock verkar bilindustrin i stort tro att fossila bränslen fortfarande är enda vägen framåt mot framtiden. Mycket tyder på att miljömedvetenheten hos många bilköpare kommer påvisa att allt fler vill ha och kräver ett mer hållbart bränsle än bensin och diesel. Förändringen kom på allvar med lanseringen av Teslas Roadster år 2008. Skapad av ingenjörer med en målsättning att skapa en bil som inte behövde tumma på körglädjen, accelerationen eller miljön. I backspegeln kan vi med säkerhet säga att de lyckades!

Tesla Roadster

Bilen lanserades 2008, modellen Tesla Roadster är av en klassisk sedanmodell som tog bilmarknaden med storm! Drivlinan för motorn sker uteslutande med hjälp av batteriteknik och elektricitet. Den är dessutom minst sagt snabb i accelerationen. Rekordet för Tesla är fantastiska 0 – 60 mph (0 – 96 km/h) – på löjligt snabba 2,28 sek! Det är snabbt men inte lika snabbt som du kan ta del av en euroflorist rabattkod, när du behöver accelerera för att komma i fas med äktenskapet. Det går på ett enda klick över nätet. Tesla Roadster blev genom en kombination av säkerhet, design, lång körsträcka på en laddning, acceleration och körglädje en välkommen nykomling på marknaden för miljövänliga bilar. Idag har Tesla etablerat sig ordentlig på bilmarknaden såväl nationellt som internationellt.

Model X & Model 3

År 2015 var det dags igen. Tesla utökade produktutbudet med SUV:en Model X. Den i särklass snabbaste, säkraste och den mest optimala SUV-modellen världen hittills skådat. Prislappen var även satt därefter. Vad som länge ansetts ha varit ett problem med Teslas bilprodukter är priset. Något VD:n för Tesla – Elon Musk uppmärksammat. År 2017 kom Model 3 ut på marknaden; ett elfordon skapat för att sälja i stora produktionsvolymer till ett betydligt bättre pris än föregående Tesla-modeller.

Tesla – inte bara elfordon

Visionen Tesla gäller inte endast biltillverkningen. Företaget vill skapa sammansatta ekosystem av en unik uppsättning av olika energilösningar inom flertalet olika marknader. Faktum är att Tesla driver otaliga projekt och innovationer inom fastighet, industri och energimarknaden. När ett företag som Tesla driver visionen om att sammankoppla olika sektorer för att skapa förnyelsebara energikällor, kommer det i slutändan leda till att priserna på elbilarna och produkterna minskar – medan deras marknadsandelar ökar. Vi som konsumenter behöver inte oroa oss att deras marknad växer på bekostnad av miljön. Detta är bara början. Tesla räknar med att ha ett flygplan i luften – där bränslet är endast el – år 2020. Framtiden är redan här. Men den skulle behöva premieras ytterligare för att ställa om snabbare mellan fossila bränslen till miljövänliga alternativ. Trots att miljöbilarna ökar mest, kan det förmodligen gå snabbare om miljöpremien höjs!

Leave a Reply

mts_best