Fordon du behöver för lantbruk

Det krävs att du har kunskap och erfarenhet för att klara av att äga och driva en stor gård. I många fall behöver du även vissa redskap och några olika motorfordon för att klara allting. Det rekommenderas att du kollar upp vilka fordon du behöver ifall du har planer på att skaffa dig en stor gård.

Det är inte ovanligt att ha drömmar om att flytta ut på landet och försörja sig själv med en stor gård. Men detta kommer kosta en hel del. Du är självklart herren på din gård, men det innebär även att du måste sköta allt från gräsklippning till väghållningen själv, och för att klara detta behöver du olika fordon.

Fordon du kan behöva

Om du har köpt en gård eller har planer på att göra det är det viktigt att du väljer de rätta fordonen. Du behöver självklart köpa en bil som du kan köra till och från samhället. Men du kan även behöva en hel del andra fordon.

Du kan behöva dessa fordon:

  • En ATV och möjligtvis en ATV harv. En ATV harv är ett bra alternativ om du har stora grusplaner eller gårdsplaner som du måste hålla snygga.
  • En bra traktor. Den hjälper dig plöja åkrar, transportera saker och mer.
  • Gräsklippare. De flesta gårdar har stora trädgårdar och en hel del mark som kräver underhållning. En åkgräsklippare är ett bra alternativ som gör det lätt att klippa gräset.
  • Snöslunga. På vintern behöver du någonting som hjälper dig att ta undan snön. I alla fall om du bor där du får snö. Kommunen kommer nämligen inte ta bort snön på din gård, om du inte har anlitat dem till att göra detta.

Transportera och ta hand om djur

Har du en gård med djur måste du även skaffa dig fordon som hjälper dig att transportera djuren. Transporteringen kan vara när du ska släppa ut djuren, besöka veterinären eller liknande. Om du däremot ska transportera flera djur samtidigt kan det bli smidigare att anlita ett företag som hämtar dem. Om du har en häst finns det speciella hästtransporter eller hästlastbilar du kan välja. Det kan vara bra att ha minst en sådan om du har större djur och skulle behöva transportera dem snabbt till veterinären. Då finns det kanske inte tid att anlita företag att komma och hämta dem.

Behöver du endast fordon för att flytta djuren från en hage till en annan kan du klara dig med en fyrhjuling. Har du en vallhund är det även ett bra alternativ. En fyrhjuling kan även vara bra att ha för att transportera djurfoder. De brukar nämligen väga minst 20 kilo och det blir väldigt jobbigt om du ska bära allt sådant själv.

Leave a Reply

mts_best