Låt din bil förvaras lyxigt i garage eller i en carport!

 

När det handlar om att ta hand och att förvara din bil på bästa sätt finns det olika sätt att göra detta på. Du kan bygga ditt eget garage eller en carport. Ifall du vill spara på pengar är det ett billigare alternativ att bygga det själv. Ett garage är mer komplicerat att bygga medan en carport är lättare. Hur billigt det sedan blir beror på materialval, ambitionsnivå och vart i landet du bor. De tre alternativ som finns att välja mellan är en carport och kall- eller varmgarage. Vad som passar bäst för dig är helt beroende på vad du är ute efter.

garage door, close up with plants

Ett garage ger din bil en säker och stor plats att stå på. Det är dessutom svårare för en tjuv att stjäla din bil ifall den står parkerad i ett garage. Andra fördelar med garage är att du kan förvara verktyg eller andra biltillbehör där. Det kan dessutom vara en plats för dig att bygga något eller få lite egen tid för dig själv. Vad gäller virke och dörrar är det ditt minsta problem då det finns många butiker som erbjuder detta. Ett värmegarage är det bättre alternativet om du behöver laga din bil eller om den ska förvaras där under en längre tid. Uppvärmningen kommer också att kosta, något som bör tas med i beräkningen när du bestämmer dig för vad du ska bygga.

Det är mycket lättare att bygga en carport, då det finns färdiga byggsatser att köpa. Bilen kan få ett effektivt klimatskydd så länge carporten utrustas med en motorvärmare och en kupévärmare. Därför är inte värmeaspekten anledningen till att du borde välja ett garage, då det blir ett dyrare alternativ att hålla bilen uppvärmd. Däremot är inte carporten lika stöldsäker som ett garage är.

Om du äger en egen tomt är det helt upp till dig om du vill ha ett garage eller carport på din tomt. Ifall du bor i en hyreslägenhet har din hyresvärd kanske hyra ut en garageplats eller en carport åt dig. Detta är dock inte en garanti, då efterfrågan är stor.

Leave a Reply

mts_best