Moderna skåpbilar

Skåpbilar, eller transportbilar som det i mer korrekta termer kallas, är en typ av personbil där själva chassiutrymmet är i fokus och kan förses med skåp. Det är alltså den vanligaste typen av bil inom mängder av branscher där smidig förvaring samt transport krävs. Idag erbjuder de flesta av marknadens biltillverkare någon form av transportbil där samtliga modeller har samma typ av funktion, men med sina unika egenskaper. Mercedes Sprinter, Volkswagen Caddy, Peugeut Partner och Opel Combo är några exempel på tillverkares transportsbilsmodeller.

Tillbehör till transportbilen

Det är inte bara vanliga personbilar som kan piffas till med olika attiraljer för att bli mer praktisk eller bara få ett snyggare utseende. Även transportbilar kan förändras till det bättre med smarta tillbehör som är särskilt anpassade för den här typen av fordon och som gör arbetsdagen ännu smidigare.

Ska du köpa en ny transportbil till företaget är det faktiskt värt att lägga några extra slantar på att få bilen så anpassad som möjligt. Praktiska och smarta transporttillbehör kan du se mer av här där det erbjuds allt från kromdetaljer till olika typer av avgassystem till din transportbil. Tänk dock på att tillbehör ofta är original i den bemärkelse att en vissa produkter oftast är unikt framtagen för en särskild modell. Volkswagen Caddy har till exempel ett stort utbud av specialanpassade tillbehör med mått just framtagna för bilens form och utseende.

Miljömedvetenhet även inom transport

Elbilen har tagit bilbranschen med storm de senaste åren och nu kan vi även se hur det miljömedvetna tänkandet sakta men säkert välkomnas in i transportvärlden. Tillverkarna av transportbilar tycks tidigare inte ha lagt någon större vikt vid att styra utvecklingen mot ett mer miljövänligt leverne, men äntligen presenteras nyheter som tyder på motsatsen. Ett exempel är nämligen transportbilstillverkaren Ford som går mot rätt riktning med sin Ford Transit PHEV – en laddhybrid i transportbilsformat. Det här är ett sundhetstecken från bilbranschen där just transportbilarna under lång tid varit den biltyp som stått för mest utsläpp när det kommer till exempelvis servicebranschen.

Transportbilen i familjen

Dagens transportbilar är inte bara bra mycket stiligare än de föregående varianterna, de har dessutom en betydligt högre grad av komfort. Stora, rymliga bilar inom transporttillverkningen kan idag med fördel användas som familjebilar. De gör det möjligt att få plats med allt vad det innebär att vara en stor barnfamilj med packning, stolar och vagnar. Volkswagen Caddy finns exempelvis som familjebil och den tyska tillverkaren Mercedes har den senaste tiden presenterat transportbilar som också kan klassas som praktiska familjebilar. Allt handlar om hur vardagen ser ut och vilken typ av behov som finns. Är sittplatser och storleken på lassutrymmet A och O kan en modern transportbil utan tvekan vara ett alternativ för den numerösa barnfamiljen.

Leave a Reply

mts_best